Een bedrijf kopen of verkopen? Hoe dan?

Bedrijfsovername en -verkoop

Een bedrijf overnemen kan een uitstekende manier zijn om je groeiambitie te realiseren. Het is dan ook geen wonder dat in Nederland alleen al duizenden bedrijven elk jaar van eigenaar wisselen. De praktijk leert dat een succesvolle overname een goede voorbereiding kent. Dat geldt zowel voor koper als verkoper. Hoe beter de feiten en cijfers op orde, hoe kleiner de kans op een onverwachte vervelende verrassing. 

Ontdek de MKB adviesmodule ‘Vooruitzicht”.

Strategische overname

Ondernemerschap betekent zeker ook; inspelen op kansen. Toch is het risicovol als opportunisme de grootste drijfveer is van een overname. Beter is het om een strategisch plan te hebben waarbij duidelijk gedefinieerde bedrijfsovernames zijn beschreven. Een nieuw type klant, nieuwe markten, aanvullende producten en of diensten, wees duidelijk waarom een bedrijfsovername interessant is.

Familieopvolging

Een bedrijf ‘overdoen’ naar kinderen of andere familieleden is geen kleinigheid. Vaak liggen sterke emoties op de loer waardoor onderhandelingen lastig kunnen worden. In veel gevallen is zelfs sprake van stevige ruzies. Jammer natuurlijk. Er is een remedie. Een duidelijke en lange voorbereiding. Zodat overgever én overnemer kunnen ‘wennen’ aan hun nieuwe rol.

Adviseur bedrijfsopvolging

Onlangs is Snelders Consulting gecertificeerd als adviseur bedrijfsopvolging. Dat betekent dat je bij bedrijfsoverdracht kunt vertrouwen op een deskundige adviseur die je bijstaat tijdens een het complex overnameproces waar emoties hoog kunnen oplopen. Tevens is Snelders Consulting gecertificeerd adviseur in de successiewet zodat fiscale kwesties zoals erfbelasting en schenkbelasting op correcte wijze worden behandeld. 

MKB Adviesmodules

In aanvulling op onze bestaande dienstverlening breiden we uit met drie modules, In elke module spreken we samen een jaarproces af, passend bij jouw ondernemerschap.

Module Overzicht
Een actueel en accuraat overzicht van je financiële administratie
Module Overzicht
Voor de ondernemer die graag overzicht heeft van zijn administratie en zijn fiscale aangiften goed geregeld wil hebben. Het is fijn dat je telefonisch kosteloos kunt bellen.
Module Inzicht
'Realtime' inzicht in je financiële bedrijfsprestaties. Advies op afroep.
Module Inzicht
De ondernemer die daarnaast realtime inzicht wil in de cijfers, doelen stelt en een ondernemende sparringpartner zoekt.
Module Vooruitzicht
Plannen, strategische keuzes bepalen, samen met je ondernemerscoach.
Module Vooruitzicht
Het pakket voor de ondernemer met visie voor de toekomst. En vooruitzicht wil. Bovenal fungeren wij als sparringpartner en coach om uw doelen en groeiambities te realiseren.
Meer weten over onze adviesmodules?

con snelders
Ondernemerscoach Con Snelders

Oprichter, naamgever met een jarenlange ervaring als bedrijfsadviseur.

Meer weten? Mail info@sneldersconsulting.nl

robert bottram pasfoto
Ondernemerscoach Robert Bottram

Partner, opgeleid accountant met een stevige ervaring als controller en adviseur. 

Meer weten? Mail info@sneldersconsulting.nl

Andere ondernemersvragen waarmee wij kunnen helpen?

Als ondernemer heb je vragen. Dat is maar goed ook. Bij Snelders Consulting vind je het antwoord. 

Snelders Consulting is voor G.M.O. Nederland en G.M.O. Rail een kantoor en partner welke ons ontzorgt op een tal van terreinen. 

Herwin Jansen - Directeur G.M.O.