Een bedrijf kopen of verkopen? Hoe dan?

Bedrijfsovername en -verkoop

Een bedrijf overnemen kan een uitstekende manier zijn om je groeiambitie te realiseren. Het is dan ook geen wonder dat in Nederland alleen al duizenden bedrijven elk jaar van eigenaar wisselen. De praktijk leert dat een succesvolle overname een goede voorbereiding kent. Dat geldt zowel voor koper als verkoper. Hoe beter de feiten en cijfers op orde, hoe kleiner de kans op een onverwachte vervelende verrassing. 

Ontdek de MKB adviesmodule ‘Vooruitzicht”.

Strategische overname

Ondernemerschap betekent zeker ook; inspelen op kansen. Toch is het risicovol als opportunisme de grootste drijfveer is van een overname. Beter is het om een strategisch plan te hebben waarbij duidelijk gedefinieerde bedrijfsovernames zijn beschreven. Een nieuw type klant, nieuwe markten, aanvullende producten en of diensten, wees duidelijk waarom een bedrijfsovername interessant is.

Familieopvolging

Een bedrijf ‘overdoen’ naar kinderen of andere familieleden is geen kleinigheid. Vaak liggen sterke emoties op de loer waardoor onderhandelingen lastig kunnen worden. In veel gevallen is zelfs sprake van stevige ruzies. Jammer natuurlijk. Er is een remedie. Een duidelijke en lange voorbereiding. Zodat overgever én overnemer kunnen ‘wennen’ aan hun nieuwe rol.

Adviseur bedrijfsopvolging

Onlangs is Snelders Consulting gecertificeerd als adviseur bedrijfsopvolging. Dat betekent dat je bij bedrijfsoverdracht kunt vertrouwen op een deskundige adviseur die je bijstaat tijdens een het complex overnameproces waar emoties hoog kunnen oplopen. Tevens is Snelders Consulting gecertificeerd adviseur in de successiewet zodat fiscale kwesties zoals erfbelasting en schenkbelasting op correcte wijze worden behandeld. 

Ondernemersprogramma's

In aanvulling op onze bestaande dienstverlening breiden we uit met drie programma's voor ondernemers. Strategisch advies op maat. In elk programma spreken we samen een jaarproces af, passend bij jouw ondernemersituatie.

Grip op de Zaak
Word opnieuw de regisseur in je eigen bedrijf
Grip op de Zaak
Voor de ondernemers die het idee hebben dat ze niet altijd volledig in controle zijn. Dit leidt tot onrust en verhoogt de kans op beslissingen die onder druk genomen worden.
Focus op groei
Een sterke groei in de komende jaren. Wij gaan het samen doen.
Focus op groei
Een programma afgestemd op de MKB ondernemers die tot de conclusie zijn gekomen dat er iets dient te veranderen om het pad van groei (opnieuw) in te zetten.
Snelders Startup Programma
Plannen, strategische keuzes bepalen, samen met je ondernemerscoach.
Snelders Startup Programma
Het pakket voor de ondernemers die de wens hebben om een nieuw bedrijf op te starten. Soms gebaseerd op een kansrijk idee, soms gebaseerd op de wens om ‘ondernemer’ te willen zijn.
Meer weten over onze ondernemersprogramma's?

Ondernemerscoach Con Snelders
Ondernemerscoach Con Snelders

Oprichter, naamgever met een jarenlange ervaring als bedrijfsadviseur.

Meer weten? Mail info@sneldersconsulting.nl

Fiscalist Frank Waterschoot RBA
Fiscalist Frank Waterschoot RBA

Register Belastingadviseur met een jarenlange ervaring als fiscalist en accountant.

Meer weten? Mail info@sneldersconsulting.nl

Andere ondernemersvragen waarmee wij kunnen helpen?

Als ondernemer heb je vragen. Dat is maar goed ook. Bij Snelders Consulting vind je het antwoord. 

Snelders Consulting is voor G.M.O. Nederland en G.M.O. Rail een kantoor en partner welke ons ontzorgt op een tal van terreinen. 

Herwin Jansen - Directeur G.M.O.