Hoe start ik een nieuw bedrijf op?

Een bedrijf starten

Zo’n 150.000 ondernemers hebben vorig jaar een bedrijf opgestart. De overgrote meerderheid doet dat als ZZP’er. Zo’n 20% van de starters heeft de ambitie om een bedrijf te zijn, met de ambitie om groter te groeien. Dan is het van belang om een plan te hebben. Waarin duidelijk wordt wat je precies gaat leveren, welke klanten je daarbij voor ogen hebt en welke investeringen daarbij gemoeid zijn. Je vergroot je slagingskans als je je daarbij laat begeleiden door ervaren adviseurs. Van Snelders Consulting bijvoorbeeld.

Ontdek de MKB adviesmodule ‘Vooruitzicht”.

Een financieel plan.

Het ene bedrijf is het andere niet. Het ene bedrijf vraagt wat meer startkapitaal dan het andere. Wil je starten in automontage, dan zijn je investeringen een stuk omvangrijker dan wanneer je wilt starten als IT-programmeur. Maar ongeacht wat je gaat doen, een financieel plan helpt om duidelijk te maken waar je rekening mee moet houden. Bovendien eisen geldverstrekkers ook dat je een duidelijk financieel plan hebt.

Een goede administratie.

Ondernemers zijn doeners. Vaak houdt dat ook in dat ze de administratie als een bijzaak zien. Dat is niet goed. Een goede administratie geeft namelijk een reëel en actueel inzicht in het reilen en zeilen van je bedrijf. Bovendien leert de praktijk dat bedrijfsprocessen beter en nauwkeuriger worden uitgevoerd als de administratie goed op orde is.

Ondernemersprogramma's

In aanvulling op onze bestaande dienstverlening breiden we uit met drie programma's voor ondernemers. Strategisch advies op maat. In elk programma spreken we samen een jaarproces af, passend bij jouw ondernemersituatie.

Grip op de Zaak
Word opnieuw de regisseur in je eigen bedrijf
Grip op de Zaak
Voor de ondernemers die het idee hebben dat ze niet altijd volledig in controle zijn. Dit leidt tot onrust en verhoogt de kans op beslissingen die onder druk genomen worden.
Focus op groei
Een sterke groei in de komende jaren. Wij gaan het samen doen.
Focus op groei
Een programma afgestemd op de MKB ondernemers die tot de conclusie zijn gekomen dat er iets dient te veranderen om het pad van groei (opnieuw) in te zetten.
Snelders Startup Programma
Plannen, strategische keuzes bepalen, samen met je ondernemerscoach.
Snelders Startup Programma
Het pakket voor de ondernemers die de wens hebben om een nieuw bedrijf op te starten. Soms gebaseerd op een kansrijk idee, soms gebaseerd op de wens om ‘ondernemer’ te willen zijn.
Meer weten over onze ondernemersprogramma's?

Ondernemerscoach Ruud Snelders MSc, MA
Ondernemerscoach Ruud Snelders MSc, MA

Partner en bedrijfsconsultant met een flinke dosis ondernemerservaring.

Meer weten? Mail info@sneldersconsulting.nl

Register Belastingadviseur met een jarenlange ervaring als fiscalist en accountant.
Fiscalist Frank Waterschoot RBA

Register Belastingadviseur met een jarenlange ervaring als fiscalist en accountant.

Meer weten? Mail info@sneldersconsulting.nl

Andere ondernemersvragen waarmee wij kunnen helpen?

Als ondernemer heb je vragen. Dat is maar goed ook. Bij Snelders Consulting vind je het antwoord. 

"Met vragen kunnen wij altijd op zeer korte termijn terecht, en kunnen de persoonlijke betrokkenheid van onze adviseur erg waarderen."

Stef Wouters en Lenne Jansen - Café-zaal de Koster