De liquiditeit staat onder druk. Wat nu?

Liquiditeits ontwikkeling

De liquiditeit en cashflow – de kasstroom – vraagt bij vrijwel elke onderneming om een strakke ‘vinger aan de pols’. Voordat je het weet overstijgen de uitgaven de inkomsten en kom je in financiële problemen. Daarom is het verstandig om altijd aandacht te hebben voor je cashflow en vooruit te blijven kijken.

Ontdek de MKB adviesmodule ‘Inzicht”.

Liquiditeitsbegroting

Door te weten wat er aan inkomsten en uitgaven te verwachten zijn, creëer je rust in je onderneming. De opgetelde kasstroom uit de operationele bedrijfsactiviteiten, investeringen én financiering geven een goed beeld. Het is dus wel van belang dat je weet welke inkomsten en uitgaven worden gedaan.

Debiteurenbeheer

Hoe meer afnemers, hoe beter het is. Toch kan het zijn dat slecht betalende afnemers je eigen bedrijf in de problemen brengen. Een goed inzicht in de betaal ’kwaliteit’ van je klanten en afnemers is daarom wel van belang. Bij een gezonde cashflow hoort daarom ook een adequaat debiteurenbeheer.

Ondernemersprogramma's

In aanvulling op onze bestaande dienstverlening breiden we uit met drie programma's voor ondernemers. Strategisch advies op maat. In elk programma spreken we samen een jaarproces af, passend bij jouw ondernemersituatie.

Grip op de Zaak
Word opnieuw de regisseur in je eigen bedrijf
Grip op de Zaak
Voor de ondernemers die het idee hebben dat ze niet altijd volledig in controle zijn. Dit leidt tot onrust en verhoogt de kans op beslissingen die onder druk genomen worden.
Focus op groei
Een sterke groei in de komende jaren. Wij gaan het samen doen.
Focus op groei
Een programma afgestemd op de MKB ondernemers die tot de conclusie zijn gekomen dat er iets dient te veranderen om het pad van groei (opnieuw) in te zetten.
Snelders Startup Programma
Plannen, strategische keuzes bepalen, samen met je ondernemerscoach.
Snelders Startup Programma
Het pakket voor de ondernemers die de wens hebben om een nieuw bedrijf op te starten. Soms gebaseerd op een kansrijk idee, soms gebaseerd op de wens om ‘ondernemer’ te willen zijn.
Meer weten over onze ondernemersprogramma's?

Ondernemerscoach Con Snelders
Ondernemerscoach Con Snelders

Oprichter, naamgever met een jarenlange ervaring als bedrijfsadviseur.

Meer weten? Mail info@sneldersconsulting.nl

Fiscalist Frank Waterschoot RBA
Fiscalist Frank Waterschoot RBA

Register Belastingadviseur met een jarenlange ervaring als fiscalist en accountant.

Meer weten? Mail info@sneldersconsulting.nl

Andere ondernemersvragen waarmee wij kunnen helpen?

Als ondernemer heb je vragen. Dat is maar goed ook. Bij Snelders Consulting vind je het antwoord. 

Heb je nog vragen?

Snelders Consulting is goed bereikbaar en levert snel en punctueel werk. Ik heb in de loop der jaren al heel wat adviezen ontvangen waar ik veel aan heb gehad. Ze zijn goed op de hoogte van je specifieke situatie. Of je nu een vraag hebt over een belasting aangifte of over een internationale kwestie, ze hebben altijd een passend antwoord. 

Anneke Rombouts - Eigenaresse Amazing-antiques.com