Veel ondernemers laten bank links liggen voor nieuwe financieringsbehoefte.

De trend is niet nieuw. Al jarenlang lijkt de grootbank het verpest te hebben voor MKB-ondernemers als financieringsloket. De oorzaak? Steeds strengere regels, langere doorlooptijden en een ‘houding’ waarvan de gemiddelde MKB-ondernemer zich niet gekend voelt als klant. Volgens het financieringsplatform NLInvesteert, leidt dit gedrag tot de opkomst van tal van alternatieve financieringsmogelijkheden, waarvan NLInvesteert er zelf één is. Het financieringsplatform ziet alleen al in het eerste kwartaal van 2023 een toename van financieringsaanvragen, met een volume van meer dan tweehonderd miljoen euro.

Hoewel het erop lijkt dat ondernemers geholpen kunnen worden door nieuwe ‘aanbieders’ van financieringen, wordt het er niet perse gemakkelijker op. Ook nieuwe financierings verstrekkers zullen namelijk vragen om een plan én willen graag een inzicht in de financiële prestaties van de aanvrager. De noodzaak voor een financiële adviseur die het bedrijf door en door kent, wordt dus van groter belang.

Bij Snelders Consulting herkennen we deze behoefte en kunnen we samen met de ondernemer elk mogelijke financieringsaanvraag uitwerken. Ben je benieuwd hoe we dat ook met jouw onderneming kunnen doen? Bel of mail voor een vrijblijvend gesprek met Con Snelders, Robert Bottram of Ruud Snelders.